Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zaměstnanecký grant Nadace ČEZ

4. 10. 2014

 

Peníze Nadace ČEZ pomohly týnským stolním tenistům
 
Šek Nadace ČEZ ve výši třicet tisíc korun předal před zahájením sezóny 2014/2015 zaměstnanec společnosti ČEZ Václav Brom předsedovi SKST Týn nad Vltavou Josefu Skalákovi. Díky získanému zaměstnaneckému grantu Nadace ČEZ se podařilo týnským stolním tenistům doplnit materiální vybavení klubu pro pořádání turnajů a především pro trénink mládeže.
 
„Od roku 2012 se nám podařilo z grantů Jihočeského kraje, a nyní i zaměstnaneckého grantu Nadace ČEZ, koupit již pět nových stolů, doplnit ohrádky a počítadla, tréninkové míčky, a další materiál pro trénink mládeže. Na úvodní zářijové turnaje jsme do ČEZ Sportovní haly v Týně mohli premiérově postavit devět stolů,“ chválí si předseda SKST Týn Josef Skalák spolupráci s energetiky. „V Týně jsou nyní výborné podmínky pro takové turnaje a již se těším, až v prosinci přijedu hrát na Vánoční turnaj,“ pochválil týnské pořadatele i nejlepší jihočeský stolní tenista Michal Vávra, který přijel jako trenér na zářijový bodovací turnaj mladších žáků.
Garantem zaměstnaneckého grantu Nadace ČEZ byl tiskový mluvčí elektrárny Temelín Václav Brom. „V roce 2010 jsem po třiceti letech pauzy od stolního tenisu našel v týnském klubu kamarády i šikovné děti. Chybělo materiální vybavení a mám velkou radost, že s pomocí kamarádů na elektrárně Temelín jsme letos pro stolní tenisty získali třicet tisíc korun a mohlo být doplněno materiální vybavení klubu, které z provozních prostředků klubu není možné pořídit,“ říká Václav Brom. 
Prvním turnajem s novým vybavením zakoupeným z peněz zaměstnaneckého grantu Nadace ČEZ se stal 4. ČEZ Veterán CUP. Ten hrálo 47 hráčů starších 40 let. O den později si komfort devíti stolů vyzkoušelo i 48 mladších žáků a žákyň na krajském bodovacím turnaji. „S premiérou jsme spokojeni. Ukázalo se, že devět kvalitních stolů zrychluje celý turnajový maratón zápasů a jak veteráni, tak žáci a jejich rodiče odjížděli z Týna spokojeni. Díky Nadaci ČEZ i Jihočeskému kraji teď máme jedny z nejlepších podmínek pro pořádání turnajů v jižních Čechách,“ neskrýval svou radost předseda týnských stolních tenistů Josef Skalák.
Fotky - fotoalbum - ostatní
 
Výbor SKST Týn nad Vltavou
 

Náhledy fotografií ze složky Zaměstnanecký grant Nadace ČEZ